Run TD from working folder on Windows 10

Help with installing and operating the software, including errors and unexpected results.
Post Reply
User avatar
EricKelly
Site Admin
Posts: 26
Joined: 21 Aug 2015, 20:34

Run TD from working folder on Windows 10

Post by EricKelly »

Normally, I run Theriak-Domino (TD) as suggested in the guide by working in the Working folder and leaving the programs in the Progams folder. However, in Windows 10 with the new Command Prompt, TD seems to only be able to access files within the Programs folder. When I run start.bat from within the Working folder, TD displays the paths, which all point to the Programs folder:

 --------------
 initialization
 --------------
 Initialization-file:   C:\TheriakDominoWIN\Programs\theriak.ini
 Program's directory:   C:\TheriakDominoWIN\Programs\
 Working directory:     C:\TheriakDominoWIN\Programs\


On my Windows 7 computers, the Working directory listed above is always "C:\TheriakDominoWIN\Working\".

One solution is to simply work from the Programs folder (put therin and your dataset in the programs folder and get your output files there too), but it's much more convenient to work in a Working folder. Does anyone know how to run TD from the Working folder in Windows 10?

Eric
User avatar
sina
Posts: 9
Joined: 27 Oct 2015, 09:49

Re: Run TD from working folder on Windows 10

Post by sina »

Have you set the right path in the 'start.bat' file within the \Working directory?
User avatar
EricKelly
Site Admin
Posts: 26
Joined: 21 Aug 2015, 20:34

Re: Run TD from working folder on Windows 10

Post by EricKelly »

I double-checked the path a couple of times so I don't think it's that. My start.bat file is located in the working folder and is the same file I use on the Windows 7 computer:

Code: Select all

Title TD1
set THERDOM=C:\TheriakDominoWIN\Programs
set PATH=%THERDOM%;%path%
cmd
I also tried adding the working folder:

Code: Select all

Title TD1
set THERDOM=C:\TheriakDominoWIN\Programs\
set THERWORK=C:\TheriakDominoWIN\Working1\
set PATH=%THERDOM%;%THERWORK%;%path%
cmd
but this didn't solve the problem. I have also checked that Windows displays the correct paths after adding these folders to the path.

It seems that Windows 10 wants to change the directory when it calls a program (e.g., theriak), whereas Windows 7 does not. Perhaps the issue is within the TD code that sets the current working directory.

Eric
User avatar
alioli
Posts: 1
Joined: 06 Mar 2017, 13:26

Re: Run TD from working folder on Windows 10

Post by alioli »

Dear Eric,

reading the date of the post I imagine that you have already solved the problem :) But, just in case someone needs a solution, I managed to run TD (v. 2017) in the working folder on Windows 10, just by re-compilingAlicia
Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post